Székelyhon: szomszédaikkal is figyeltetnék a rendőrök Rádulyékat

A rendőrök közölték a házi őrizetben lévő csíkszeredai polgármester és alpolgármester szomszédaival, hogy bejelenthetik a hatóságoknak, ha Ráduly Róbert vagy Szőke Domokos elhagyja a lakását. Ezt azonban nem kötelesek megtenni – írja a Székelyhon.

Az egyik elöljáró szomszédját arra kérték, ha észreveszi, hogy a politikus „az utcán jön-megy”, akkor – ha akarja – értesítheti a rendőröket. „Meg is kérdeztem, ha nem akarom, akkor mi lesz. Azt mondták, semmi nem történik” – magyarázta a szomszéd. A rendőrök azt is elmondták, hogy a többi szomszédhoz is bejártak, és felhívták a figyelmüket arra, hogy nem mehetnek be a házi őrizetben levő személyhez.

A látogatók egy papírt is adtak, amelyen telefonszám szerepel, illetve az is, hogy a rendőrök ott jártak, és felvilágosították arról, mit jelent a házi őrizet. Az általunk megkérdezett szomszéd hozzátette, nem tapasztalt nyomásgyakorlást a rendőrök részéről, akik nagyon tisztességesen jártak el, szépen beszéltek.

A korrupcióval gyanúsított Ráduly Róbertet és Szőke Domokost a múlt héten helyezték házi őrizetbe. A kényszerintézekedés ellen benyújtott fellebbezésükről pénteken dönt a bukaresti táblabíróság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?