Óvatosságból nem beszél az alpolgármester Ráduly Róberttel

Óvatosságból nem beszélt még a házi őrizetben lévő csíkszeredai polgármesterrel, Ráduly Róberttel a helyettese, Antal Attila.

„Tudomásom szerint nincsenek név szerint megszabva, hogy kivel nem veheti fel a polgármester a kapcsolatot. Ügyvédje azonban azt tanácsolta, tartózkodjam attól, hogy beszéljek Ráduly Róberttel, és én meghallgattam a tanácsát” – magyarázta a maszol.ro-nak az alpolgármester.

Antal Attila elmondta, Ráduly Róbert feleségével beszélt pénteken, miután a polgármester hazaérkezett a bukaresti ügyészségi kihallgatásról. „Úgy tudom, a hangulata jó, és bízik abban, hogy kiderül az igazság” – tette hozzá.

Nem tűzték még ki az óvás tárgyalását

Jelenleg a polgármesteri teendőket Antal Attila látja el Csíkszeredában. Ráduly Róbert hivatalosan szabadságon van, tisztségéből még nem függesztették fel. Antal azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a házi őrizete elleni fellebbezésének elbírálása után a polgármestert megfosztják hatáskörétől.

Ráduly Róbert ügyvédje, Eugen Iordăchescu a maszol.ro-nak elmondta, a bíróság még nem tűzte ki a fellebbezés elbírálásának időpontját. A házi őrizet ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA) is fellebbezett. A DNA ugyanis azt szeretné, ha vizsgálati fogságba helyeznék a polgármestert.

Az ügyvéd a Székelyhonnak a házi őrizet szabályait is részletezte. Ezek szerint Ráduly Róbert lakását nem hagyhatja el, nem találkozhat, nem léphet kapcsolatba az ügyészség által meghatározott személyekkel. Látogatókat viszont fogadhat, a már említett személyek kivételével, használhatja telefonját, nem tiltott számára az internet sem. A védőügyvéd szerint a kapcsolattartás lehetséges, de nem ajánlott, amíg a helyzet nem tisztázódik. „Nem jó hangulatot kelteni, jobb az óvatosság, legyen először végleges bírósági határozat” − fogalmazott.

Kapcsolódók

Kimaradt?