MPP

Tőkés László lesz a trianoni megemlékezés díszszónoka

Tőkés László lesz idén az MPP által Sepsiszentgyörgyön szervezett trianoni megemlékezés díszszónoka - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Bálint József.

A polgári párt sepsiszentgyörgyi elnöke szerint minden magyar politikai, civil és ifjúsági szervezetet meghívtak a június negyedikei, csütörtöki megemlékezésre. Bár nem mindenkitől kaptak visszajelzést, a megjelenő szervezetek képviselői kivétel nélkül szót kapnak - mondta az MPP helyi elnöke.

Bálint József emlékeztetett, hogy a háromszéki megyeszékhelyen, az Erzsébet parkban, a volt országzászló helyén tizenegyedik éve szerveznek megemlékezést június 4-én. Az eseményt kezdetben az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezte, majd a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), és 2009 óta az MPP szervezi. Az idei díszszónok Tőkés László, a Fidesz EP képviselője lesz.

A tavalyi magyar himnuszéneklés-botrány dacára nem változtatnak a megemlékezés forgatókönyvén. A résztvevőket csütörtökön délután fél hatra várják az Erzsébet parki gyülekezőhelyre, a megemlékezés a trianoni békeszerződés aláírásának órájában harangszóval kezdődik, majd a jelenlévő politikai, ifjúsági és civil szervezetek, illetve egyházak képviselői szólalnak fel, az esemény zárásaként eléneklik a magyar himnuszt.

Az MPP Kovászna megyei elnöke, Kulcsár Terza József emlékeztetett, hogy a magyar kormány a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította június 4-ét, és idén először látogat Székelyföldre a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága. Ez a testület a polgári párt meghívására június 4-én, Marosvásárhelyen ülésezik, ahol tájékozódnak a magyar közösség gondjairól, napirendre kerül az autonómia kérdése, egyeztetnek a nemzetpolitikáról és a szimbólumok védelméről is - mondta Kulcsár Terza József. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?