„Ezek az erdők királyának tartják magukat!”

Feljelenti a szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) az illegális erdővágókat, amelyek közt első helyen éppen az erdőket felügyelő állami hivatal, a Romsilva, pontosabban annak sárközújlaki egysége áll - tájékoztatta a maszol.ro-t Márk Nagy János. Az EKE ügyvezető igazgatója szerint ráadásul a Romsilva védett területen tarolt le egy igen jelentős erdőrészt.

A szakember elmondta, a büntetőtörvénykönyv idevonatkozó szakaszát messze kimeríti az az arrogancia és pimaszság, ahogy a sárközi Romsilva viselkedik: miután a Túrvölgyi Védett Területen a Romsilva tarvágás címén eltüntetett hét hektár régi erdőt (benne pótolhatatlan évszázados tölgyfákkal), a hivatalt 50 ezer lejre büntették, amelyet nemhogy nem fizetett ki, de azóta három alkalommal újabb vágásba kezdett, szintén minden jóváhagyás nélkül.

”Most már bűntető-feljelentést tettünk, mert megelégeltük a szemtelenségüket. Nem akarják észrevenni, hogy más időket élünk, ők továbbra is már-már az erdő királyának tartják magukat” - mondta Márk Nagy János.

 

Taieri rase ilegale in Rezervatia Naturala Raul Tur

VIDEOROMSILVA este Dumnezeul padurilor, inclusiv al ariilor naturale protejate, cu drepturi deplineCristian Pop, seful ocolului silvic Livada din judetul Satu Mare a dat liber la taieri rase in rezervatia naturala Raul Tur fara sa ceara avizul custodelui ariei protejate. Conform legii fapta este ilegala si cercetata acum penal.Cu toate acestea domnul Pop ramane convins ca a procedat corect avand in vedere ca habitatele naturale au fost create de ROMSILVA si nu de mama natura.Astfel, un sef de ocol, ridica silvicultorii la rangul de Dumnezeu, creator al naturii si cu drept de distrugere a acesteia.

Posted by Agent Green on 2015. május 12.

A szakember reméli, hogy az új erdészeti törvény nagyobb védelmet nyújt a természeti értékeknek, és nem engedi, hogy az állam által elismert és több kiváló szakembert felsorakoztató civil szervezetek véleményét az intézmények és gazdasági szervezetek semmibe vegyék.

Kapcsolódók

Kimaradt?