Cáfolta Peti András, hogy lemondana

Hamisak azok a sajtóban napvilágot látott híresztelések, miszerint minden funkciójáról lemondana Peti András, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének és az önkormányzati frakció elnöke, a város alpolgármestere. Ezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be az érintett, szavait megerősítette Brassai Zsombor megyei elnök is.

Az újságírók érdeklődésére Peti kijelentette, ha majd meghozza ezt a döntését, személyesen fogja tájékoztatni a sajtót. Elhangzott az a kérdés is, hogy polgármester-jelöltként indul-e az előválasztásokon – ám erre is az a válasz jött, hogy ha ezzel kapcsolatos döntés születik, időben tájékoztatást kap a sajtó, illetve a közvélemény.

„A felfokozott izgalom arra ösztönöz egyes újságírókat, hogy meg nem nevezett hírforrások alapján közöljenek híreket” – mondta Brassa Zsombor, aki részben örül az érdeklődésnek és értékeli, hogy a sajtót foglalkoztatja a közélet, de a híresztelések alaptalanok.

„Sajtóspekuláció” – foglalta össze egy szóban az RMDSZ megyei elnöke a napokban a sajtóban megjelent híreket, miszerint Peti András lemondana a frakció vezetéséről és a városi szervezet elnökségi tisztségéről, sőt az alpolgármesteri funkcióból is visszalépne.

„Mi mindannyian azt szeretnénk, ha magyar polgármestere lenne Marosvásárhelynek” – zárta le a kérdezgetések és feltevések sorát Peti András.

Kapcsolódók

Kimaradt?