Antal Árpád tűzbe tenné a kezét Markó Attiláért

Antal Árpád tűzbe tenné kezét Markó Attiláért, biztos benne, hogy az RMDSZ képviselője nem követett el „sumákságot”.

Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatón kifejtette: Markó Attila a kialakult helyzetben a legjobb döntést hozta, amikor lemondott képviselői mandátumáról, hiszen nehezen lehet elvárni, hogy bízzon a román igazságszolgáltatásban egy olyan embertől, akit évek óta ártatlanul meghurcolnak.

Antal Árpád rámutatott, hogy a kárpótlási bizottságban az volt Markó Attila feladata, figyeljen oda, hogy az erdélyi ügyekkel is foglalkozzon a testület, különben ezek az ügyek nehezen kerültek napirendre.

„Nem engedtük el a kezét”

Sepsiszentgyörgy polgármestere felidézte, hogy az általa vezetett helyi RMDSZ szervezet 2012-ben azért döntött Markó Attila képviselőjelöltsége mellett, mert nem volt ugyan sepsiszentgyörgyi, de azt akarták üzenni, hogy ha egy magyar ember bajba kerül, nem engedik el a kezét.

Antal Árpád úgy érzi, helyesen döntöttek, hiszen a Mikó ügy, az erdélyi magyar közösség ügye volt. Bízik benne, hogy Strasbourgban majd kimondják, hogy igazságtalan döntés született, amikor Markó Attilát és társait elmarasztalták.  Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint beigazolódott, hogy a Székely Mikó Kollégium ügyével az erdélyi magyarság immunrendszerét tesztelték, hiszen már a katolikus egyház visszaszolgáltatott ingatlanjai kapcsán is vizsgálódnak.

„Valakik Romániában eldöntötték, hogy a magyar közösségtől vissza kell venni, amit lehet”, nyilatkozta Antal Árpád. Példaként a sepsiszentgyörgyi katonai központ ügyét említette, amelyet 25 év alatt nem adtak vissza a katolikus egyháznak, arra hivatkoznak, hogy az udvaron garázst építettek. Az egyház hiába fizetné ki annak ellenértékét, a visszaszolgáltatást hátráltatják, mondta a polgármester.

„Jogos a politikusüldözés”

Antal Árpád úgy véli, egyébként jogos a mostanában zajló politikusüldözés, hiszen elborzad, amikor az eltérített összegeket látja, de meglátása szerint Markó Attila járulékos áldozata ennek. A politikus üldözés kapcsán feltevődik a kérdés, hogy mit csináltak az elmúlt években a román hatóságok, hiszen hallgatásukkal valójában bűnrészesei voltak az ország kizsigerelésének, nyilatkozta Antal Árpád.

Hozzátette, szerinte a bűnüldöző hatóságoknak az elmúlt években az volt az érdeke, hogy a politikum, a véleményformálók és a vállalkozók egy részét zsarolhatóvá tegyék, és amikor idejét érzik, elindítsák ellenük a leszámolási folyamatot. A polgármester szerint tudatosan úgy építették ki ezt a rendszert, hogy a politikai, gazdasági rendszert és a média elitet bármikor le tudják fejezni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?