Végre jönnek a Nintendo mobiljátékok

A Nintendo hosszú ellenállás után beadta a derekát, és belevág a mobiljáték-üzletbe. Az ikonikus japán vállalat a szintén hazai DeNA mobiljáték-fejlesztő céggel áll össze a siker érdekében, és a játékok mellett új online szolgáltatásokat is ígérnek az újdonsült partnerek – írja a hwsw.hu.

A vállalat ezzel a lépéssel gyakorlatilag szembe megy mindennel, amit eddig nyíltan hirdetett az okostelefonos és tabletes játékokról. A pénz azonban nagy úr, és úgy fest, hogy a Wii U gyenge szereplése alaposan megrendítette a Nintendo bizalmát – magában és a tradicionális videojáték-piacban egyaránt.

A mobiljátékok fejlesztését teljes egészében a Nintendo fogja végezni, a DeNA pedig az online szolgáltatásokért és az azok mögött álló backend üzemeltetéséért fog felelni. A hagyományos, fizikai kontrollerek hiánya és a mobilos játékpiac általában könnyed és gyors kikapcsolódást preferáló tábora miatt az új szoftverek nem 3DS-es vagy Wii U-s portok, hanem egyedi fejlesztések lesznek – melyek alapjául természetesen a Nintendo jól ismert franchise-ai szolgálnak majd.

Az új szövetség gyümölcse lesz egy új, keresztplatformos online közösségi és piactér is. Szatoru Ivata, a Nintendo elnöke elmondása szerint ehhez globálisan és lényegében bármilyen eszközről lehet majd kapcsolódni, legyen az PC, okostelefon, tablet vagy a vállalat egyik konzolja. A portál várhatóan idén ősszel fog elindulni, és a vállalat meglehetősen nagy reményeket fűz hozzá. A kétkedők meggyőzésére hozzá tette, hogy a franchise-ok tekintetében a Nintendo saját gépei nem fognak exkluzivitást élvezni a többi platformmal szemben: azokon is ugyanúgy lehet majd például Super Mario, Zelda, Kirby vagy Donkey Kong mint a Wii U-n vagy a 3DS-eken.

Kapcsolódók

Kimaradt?