Első fokon elítélték a kézdiszentléleki motoros baleset késelőjét

Első fokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kovászna Megyei Törvényszék a kézdiszentléleki motoros balesetet követő késelés elkövetőjét. A helybéli férfit, M. I.-t jelentős anyagi és erkölcsi kártérítésre is kötelezik – írja a Székelyhon.

Mint ismert, Kézdiszentléleken augusztus 10-én balesetben elhunyt egy motoros, miután elgázolt egy kislányt. A szerencsétlenség helyszínére elsőként érkező társa segíteni akart a földön heverő Sebestyén Attilán, ám az elütött gyerek utcára csődülő rokonsága bántalmazta.

A rendőrség négy személyt azonosított a bántalmazók közül, köztük M. I.-t, aki késsel okozott sérülést. Ellene az ügyészség az ősz folyamán emelt vádat, a Kovászna Megyei Törvényszék pedig szerdán kihirdette az alapfokú ítéletet.

A letöltendő börtönbüntetés mellett M. I.-nek hatezer lej anyagi, valamint tizenhárom ezer euró erkölcsi kártérítést kell fizetnie a megkéselt motorosnak. Ezen kívül a sértett fél több mint négyezer lejre rúgó kórházi ápolásának költségét is meg kell téríteni a Brassó Megyei Sürgősségi Kórháznak, illetve több mint ezer lejt kell kifizetnie a Kovászna Megyei Mentőszolgálatnak.

A kézdiszentléleki balesetnek nagy visszhangja volt a múlt évben. A motorosok többször is felvonulással emlékeztek meg elhunyt társukra a községben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?