Látványosan köszöntötte az új évet Kolozsvár (VIDEÓ)

A dermesztő hideg ellenére több ezren gyűltek éjfélre Kolozsvár főterére, ahol Emil Boc polgármester indította el az ifjúsági főváros programsorozatát. A polgármester ez alkalommal jelentette be, hogy július 30. és augusztus 2. között a svéd Avici és a francia David Guetta is koncertezik a városban.

A bejelentést megelőzően a dán The Asteroid Galaxy Tour együttes szórakoztatta a közönséget. A polgármesteri hivatal 700 üveg pezsgőt bontott a szabadban szilveszterezők számára.

Az Európai Ifjúsági Fórum 2012 novemberében ítélte Kolozsvárnak a 2015-ös európai ifjúsági fővárosi címet, melyet eddig a hollandiai Rotterdam, az olaszországi Torino, a belgiumi Antwerpen, a portugáliai Braga, a szlovéniai Maribor, és a görögországi Szaloniki viselhetett egy-egy évig.

http://www.youtube.com/watch?v=gUhLISTUdo8#t=216

A város a magyar fiatalokból álló PONT Csoport kezdeményezésére és irányításával készítette el a pályázatát, mellyel 11 vetélytársát előzte meg. A cím elnyerése után a város ifjúsági szervezetei megalakították a Share Szövetséget, mely a város önkormányzatával társulva több mint ezer programot készített elő az ifjúsági főváros programsorozatra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?