A nagyváradi Tóth Andrea nyerte az X-Faktort

A mindössze 15 éves nagyváradi Tóth Andrea nyerte meg vasárnap este az X-Faktort. A magyarországi RTL Klub csatornán futó tehetségkutató versenyben először győzött romániai magyar énekes. Tóth Andrea egyben az X-faktor eddigi legfiatalabb győztese is. 

A vasárnap esti döntőben a nézők sms-szavazatai döntötték el a nyertest. A nagyváradi lány érdemeit növeli, hogy Romániából nem lehetett szavazni az X-faktor versenyzőire. Ez azt jelenti, hogy Tóth Andrea a magyarországiak szívét hódította meg, akik a pénzt sem sajnálták arra, hogy támogassák favoritjukat.

A győztes nyereményének összértéke 25 millió forint. Egy éven át havi egymillió forintot folyósítanak számára, kap egy autót, álomnyaralásra utazhat, illetve 10 millió forintot zenei karrierje elindítására fordíthat. Tóth Andrea már korábbi interjúiban is azt nyilatkozta, hogy nem tér vissza Nagyváradra, Budapesten képzeli el a jövőjét.

Az alábbi videón a nagyváradi lány a "Győztes dalát" énekli az eredményhirdetés után: 

Az alábbi videó Tóth Andrea útját mutatja be az X-Faktor döntőjéig:

Tolvai Renáta és Antal Tímea nyomdokain

Romániai magyar, sőt éppen nagyváradi lány nyert már zenei tehetségkutatót Magyarországon: Tolvai Renáta 2010-ben csupán 19 éves volt, amikor megnyerte a TV2-n futó Megasztár 5. szériáját és az ezzel együtt járó "Az Év hangja Magyarországon" címet.

Az X-Faktornak volt még erdélyi magyar dobogósa. A bánffyhunyadi Antal Tímea 2012-ben indult az RTL Klub tehetségkutatójában, ahol párbaj nélkül a második helyen végzett. A harmadik helyezett ugyanabban az évben a nagykárolyi Csobot Adél volt. Előtte egy évvel, az X-Faktor második szériájában a borzonti Baricz Gergő a harmadik helyezést érte el.

Az RTL Klubnak volt korábban egy nem kimondottan zenei tehetségkutatója, a Csillag születik. Ennek 2011-es, harmadik szériáját a kézdivásárhelyi László Attila énekes nyerte, mindössze 15 évesen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?