Egy román politikus is feljelentette az Új Jobboldalt

A Noua Dreaptă - Új Jobboldal magyarellenes uszítása-, és a kézdivásárhelyi gyászlobogós akció ellen is panaszt tett a rendőrségen egy sepsiszentgyörgyi román politikus.

Mădălin Guruianu a Nemzeti Liberális Párt helyi elnöke, sepsiszentgyörgyi tanácos  szerint december 1-én román és magyar részről is történtek sajnálatos események, ezért minden szélsőségest felelősségre kell vonni.

Guruianu a sepsiszentgyörgyi rendőrségen a Noua Dreaptă – Új Jobboldal tagjait jelentette fel, amiért a háromszéki megyeszékhelyen szervezett felvonuláson a magyarok ellen uszítottak, amikor azt kiáltották, hogy „kifele a magyarokkal az országból”. A feljelentő megjegyezi: reméli, ennek a szélsőséges szervezetnek a tagjai többé nem látogatnak Sepsiszentgyörgyre, és „nem rontják azt a hidat, ami kiépülni látszik a magyar többségi és román kisebbségi közösségek között”.

Mădălin Guruianu ugyancsak csütörtökön, Kézdivásárhelyen is feljelentést tett azok ellen, akik gyászlobogókat helyeztek ki a város egyes épületeire, és a román nemzeti ünnepen felvonulóknak ezek között kellett áthaladniuk. A román politikus szerint ez az akció, sértő, lekezelő és uszító volt az ünneplőkre nézve ezért, kéri a tettesek felelősségre vonását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?