Ismerte gyilkosát a szatmárnémeti színésznő?

Mintegy száz személyt – köztük az Északi Színház román társulatának tagjait – hallgattak ki a rendőrök és az ügyészek a meggyilkolt szatmárnémeti színésznő ügyében, és Kolozsváron DNS-vizsgálat is készül, amely nyomra vezetheti a hatóságokat.

A voceatransilvaniei.ro beszámolója szerint a kórbonctani vizsgálatok kimutatták: Gabriela Dorgait megerőszakolta, majd megfojtotta a gyilkosa. A nyomozók azt feltételezik, hogy a színésznő ismerte a támadóját. Az ügyészek egyelőre nem nyilatkoztak a gyanúsítottak köréről. Korábban őrizetbe vettek két hajléktalant, ám mindkettejüket szabadon engedték.

A szatmárnémetiek eközben a portál szerint rettegésben élnek, esténként alig merészkednek ki az utcára. Miután hétfőn este ismét megtámadtak egy nőt a Szamos-parton, csütörtökön egy újabb hölgy tett panaszt a rendőrségen, mert egy negyven év körüli részeg férfi az egyik lakónegyedben a délutáni órákban megállította, megfogta a kezét és obszcénül beszélt vele. A városban egymás után kelnek szárnyra – vélhetően valótlan – híresztelések sötét utcákon bántalmazott nőkről.

Barátok, családtagok és kollégák, ismerősök körében helyezték örök nyugalomra péntek délben a Mátyás király utcai temetőben a tragikus körülmények között elhunyt szatmári színésznőt – írja a szatmar.ro. A 43 évesen elhunyt Gabriela Dorgai 1990 óta volt a színtársulat tagja, gyakran játszott gyermekeknek szánt darabokban, de örömmel fogadta el a más jellegű felkéréseket is. A 2013/2014-es színházi évadban négy darabban szerepelt. Munkatársai szorgalmas, megbízható és tehetséges színésznek tartották.

Kapcsolódók

Kimaradt?