Bukaresti nyomozók keresik a szatmárnémeti színésznő gyilkosát

Az Országos Rendőr-főkapitányság bukaresti kriminológusokat küldött Szatmárnémetibe Gabriela Dorgai színésznő gyilkosának kézrekerítésére. Rendőrségi források szerint az intézkedést a bűncselekmény brutalitása, illetve az indokolja, hogy a még mindig szabadlábon lévő elkövetőnek akár újabb áldozatai is lehetnek – írja az Evenimentul zilei.

Mint ismert, az Északi Színház román társulati tagjának holttestére közvetlenül a Szamos mellett, a folyót övező bokorrengetegben találtak rá hétfő délután. Egyes források szerint a 43 éves áldozat teljesen, más források szerint félmeztelen volt, halálát fojtogatás okozta, és halála előtt meg is erőszakolta a gyilkosa.

A Szatmár megyei törvényszéki ügyészség főügyésze csak a gyilkosság tényét erősítette meg kedden a sajtónak. Marinela Pop tájékoztatása szerint halálának körülményeiről, illetve arról, hogy történt-e nemi erőszak, csak a törvényszéki orvostani jelentés elkészülte után lehet majd megtudni részleteket.

Tény, hogy nem rablógyilkosság történt. A nő táskáját és ruháinak egy részét szanaszét dobálva találták a töltés aljában, a táskájában pedig ott volt a pénztárcája és a mobiltelefonja is. Az egyik szatmárnémeti portál szerint a táskát egy arra járó kislány találta meg a fűben, hazavitte, a nagymamája pedig értesítette a rendőrséget. A gyerek megmutatta a nyomozóknak, hogy hol találta meg a táskát, és így bukkantak rá a holttestre.

A román társulatnak vasárnap este premierje volt a Szakszervezetek Művelődési Házában, amelyen Dorgai is részt vett. Kollégái akkor látták utoljára. A társulat tagja, Erdos Carol egy helyi lapnak elmondta, Gabriela Dorgai nem vett részt a bemutató utáni színházi bulin, hanem egyedül hazaindult este tíz óra körül a Szakszervezetek Művelődési Házából a Kárpátok (Carpati) lakónegyedben lévő otthonába.

„Nem értem, hogy miért ment egyedül késő este végig a Szamos partján. Tudhatta, hogy ott mindig kétes alakok őgyelegnek” – mondta a színész. A társulat egy emberként gyászolja Gabrilea Dorgait, halálának hírét megütközéssel fogadták a szatmárnémetiek.

Kapcsolódók

Kimaradt?