Vágó István szétszedte a Bajort kezelő erdélyi "orvost" (VIDEÓ)

Vágó István műsorvezetőt, a Szkeptikus Társaság alapító tagját hívták meg az ATV egyik műsorába, hogy a Bajor Imrét kezelő erdélyi származású "orvossal" vitázzon meglehetősen gyanús karrierjéről és módszereiről.

Az "orvos" a műsorban is előállt a saját fejlesztésű, ún "biokémiai-biorezonanciai" metodikájával, azonban hiába villogott a szakszavakkal, Vágó rögtön lecsapott rá, és Vargha saját doktori disszertációjából idézett, amelyben arról írt, "az ember megkapta a föld energiáját, a levegőét, a vízét, a Napét".

Vargha azt mondta, "minden egy rezgés", mire Vágó feltette a kérdést: hogyan kapja meg az ember a Föld energiáját? Megkaphatom az ön energiáját? "Ha szeretettel gondolok önre, miért ne?" – jött a felelet.

https://www.youtube.com/watch?v=CcNfd9N83iU&list=UUXxUjsYxbL1llIe9Ra6wcyQ

Vágó István szisztematikusan, lépésről lépésre, racionálisan bizonyította be, milyen homályos, áltudományos területeken jár Vargha Zoltán, a műsorban pedig egy pszichológus is megszólalt, aki arra adott magyarázatot: miért fordulnak az emberek kétségbeesésükben a hivatalosan elfogadott gyógymódoktól távol eső módszerekhez.

Vargha Zoltán a ’80-as évek második felében szökött át Romániából Magyarországra. Az 1990-es évek közepén már egy széleskörű ismertségnek örvendő, komoly pacientúrával rendelkező természetgyógyászati vállalkozást irányított, gyakran szerepelt a médiában, már-már „csodadoktorként” emlegették, aki szinte minden betegséget megszüntet - gyógyszerek nélkül – írta korábban a privatkopo.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?