Öt fura szexstatisztika

Ha nem is a szó szoros értelmében véve, de most betekinthetünk mások hálószobájába, és megtudhatjuk, mik a titkaik.

Szüzesség: nagy átlagban a férfiak 16 éves, míg a nők 17 éves koruk körül élnek először szexuális életet, veszítik el a szüzességüket. Fény derült arra is, hogy az öröklött tényezők – lobbanékonyság, visszahúzódás stb. - valamint a szerzett viselkedési minták és a szocializáció minősége is befolyásolhatja ilyen-olyan irányban az időpontot.

Falánkság: átlagosan egyáltalán nem a szexuális trófeák gyűjtése a jellemző: a nők 20-59 éves koruk között 4, míg a férfiak 7 szexpartnert visznek ágyba.

Barát vagy hálótárs: felmérések szerint az egyetemi diákok kétharmada az ismeretségre, illetve az elköteleződés mellőzésének lehetőségére hivatkozva kifejezetten előnyösnek, jól működőnek tarja a baráti szexet.

Közös hálószoba: a házastársak legalább 10%-a többnyire külön alszik párjától, ami első hallásra meghökkentőnek tűnhet, de úgy látszik, mégsem olyan ritka jelenség, mint ahogy hihetnénk. Az évek múlásával egyre több pár hajtaj külön szobában álomra a fejét.

Szexuális úton terjedő betegségek: a legjobb védekezés az óvszer használata, ám tudni kell, hogy sajnos az sem küszöböli ki az összes támadást. Például az emberek legalább fele valamilyen módon, a nyálkahártyákon keresztül fertőződik a HPV-vírussal, amely a tüntemnetességtől egészen a komolyabb betegségek megjelenésével mutatkozhat.

Kimaradt?