Elkezdődtek az írásbeli vizsgák a pótérettségin

Csaknem 40 ezer diák ír román nyelv és irodalomból vizsgadolgozatot a hétfői pótérettségin. Ez alkalomból a tanügyminiszter, Remus Pricopie arra kérte a vizsgákért felelős tanügyi személyzetet, fokozott odafigyeléssel kezeljék az őszi érettségi valamennyi mozzanatát, különös tekintettel a csalások megfékezésére.

Az őszi pótérettségi múlt hét hétfőn kezdődött a szóbeli vizsgákkal, augusztus 25-én pedig az írásbeli vizsgákkal folytatódik.  A román írásbelit 208 vizsgaközpontban szervezik, a dolgozatokat összesen 76 központban javítják. A hétfőn vizsgázó 39091 diák közül 29616-on idén végezték a középiskolát, 9475 diák pedig az előző években.  

Az írásbelik következő fejezete kedden lesz, ekkor anyanyelv- és irodalomból vizsgáznak a diákok. A szaknak megfelelő kötelező vizsga: matematika vagy történelem szerdán lesz, pénteken pedig a választott tantárgyból írnak vizsgadolgozatot a jelentkezők. Az eredményhirdetésre szeptember elsején kerül sor, óvások után pedig a végleges eredményeket szeptember 4-én függesztik ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?