Dakotázássál kommentálta Szabó az esetleges miniszteri jelölését

Dakota mondást idézve válaszolt kedden Szabó Ödön képviselő arra a kérdésünkre, hogy vállalná-e a kulturális miniszteri tisztséget, ha felkérnék erre.

„A folyón akkor kell átkelni, amikor odaér az ember. Én pedig nem vagyok még semmilyen folyónál” – jelentette ki a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke. A politikus arra utalt, hogy jelölése egyelőre csak a sajtóban merült fel.

Szabó Ödönt azért kerestük meg, mert az RMDSZ főtitkára kedden a Transindexnek azt nyilatkozta: nem zárja ki, hogy a képviselő legyen az új miniszterjelölt, miután az államfő elutasította Biró Rozália kinevezését.

"Szabó Ödön humán értelmiségi, történész, illetve nagy tapasztalattal és rutinnal rendelkező politikus. Véleményem szerint, más RMDSZ-es politikusok mellett, ő is el tudná látni a kulturális tárca vezetését. A jelölésről még nem született sem formális, sem informális döntés” – jelentette ki Kovács Péter.

Mit ismert, a jelöltről a Szövetségi Állandó Tanácsnak (SZÁT) kell döntenie. Kelemen Hunor szövetségi elnök a maszol.ro-nak azt nyilatkozta, hogy a SZÁT-ot valamikor augusztus folyamán hívnák össze, ám nehézséget jelent, hogy a testület tagjainak egy része szabadságon van.

Kapcsolódók

Kimaradt?