Elhunyt társukra emlékeznek a motorosok Székelyföldön

Szerdán hat órakor több száz romániai motoros emlékezik meg a hétvégi balesetben elhunyt társára Kézdiszentléleken. Az akcióhoz csatlakoznak a község lakói is – tájékoztatta a maszol.ro-t Balogh Tibor polgármester.

Több száz romániai motoros készül szerdán felvonulással megemlékezni Kézdiszentléleken a hétvégi balesetben elhunyt társára – írta kedd este a Gândul. A demonstráció résztvevői ugyanakkor szolidarizálnak a segíteni akaró, ám súlyosan bántalmazott motorossal is.

Mint ismert, a rendőrség szerint a szovátai motoros az úton szabálytalanul átkelő kislányt gázolt el vasárnap a háromszéki községben. A férfi a helyszínen meghalt, a kislányt a Brassói Gyerekkórházban ápolják, nincs életveszélyben. A szerencsétlenségnek azonban volt egy járulékos áldozata is: egy szintén szovátai motoros segítséget akart nyújtani a balesetet szenvedőknek, de a kislány feldühödött hozzátartozói és szomszédaik súlyosan bántalmazták, jelenleg szúrt sebekkel kezelik Brassóban.

A Gândul beszámolója szerint a kézdiszentlélekiek a helyi roma közösséget okolják a történtekért. „Fel alá járkálnak az úton, keresik a botrányt. Most egy ember amiatt szenved, mert segíteni akart, egy másik pedig azért halt meg, mert egy szabálytalanul közlekedő gyermeket gázolt el” – nyilatkozta név nélkül egy kézdiszentléleki férfi.

A romániai motorosklubok szövetségének elnöke a portálnak elmondta, meggyőződése, hogy a kislányt elgázoló társuk nem a balesetben hunyt el, hanem az áldozat hozzátartozói ölték meg. „Óránkénti 70-80 kilométeres sebességnél nem törheted ki a nyakad. Nem ismerem a részleteket, de nem a balesetben halt meg, hanem leszúrták” – mondta Nelu Brindea a Gândulnak. Ezt az információt a portálnak a rendőrség nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a segíteni akaró motorost a roma közösség tagjai bántalmazták.

Csatlakoznak a helybéliek is

Nelu Brindea közölte azt is, hogy szerda este több száz motoros tart megemlékező felvonulást Kézdiszentéleleken. Érkezésükről a község polgármestere is tud. „Hozzám az az információ jutott el, hogy gyertyás megemlékezést tart a romániai motorosok szövetsége. Ehhez csatlakoznak a helybéliek is” – nyilatkozta a maszol.ro-nak Balogh Tibor.

A kézdiszentlélekiek szolidaritását a polgármester azzal magyarázza, hogy a helybélieket felháborították a történtek. „A motorost bántalmazó közösség tagjainak nem ez az első ilyen megnyilvánulása. Az út közepén járkálnak, és ha baleset történik, megütik az embert” – mondta az elöljáró.

Balogh Tibor a baleset után néhány perccel érkezett vasárnap a tragédia helyszínére. „Nehéz megítélni, hogy mi történt valójában. Egy biztos: a szovátai polgármester beszélt a segíteni akaró motorossal, aki elmondta neki, hogy ütötték-verték a kislány hozzátartozói” – magyarázta a polgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?