Stabilizálódott a székelyföldi önbíráskodás áldozatának állapota

Már kihallgatták azt a szovátai motorost, aki a Kézdiszentléleken balesetet szenvedett társa segítségére sietett, és akit súlyosan bántalmaztak vasárnap - írja a Székelyhon. A 28 éves férfi túl van az életveszélyen – tájékoztatott Ion Popa Kovászna megyei rendőrfőkapitány.

Popa elmondta, a motorost fizikailag bántalmazták, a verésen túl két szúrt sebe is súlyosbította állapotát, azonban élete már nem forog veszélyben, a brassói kórházban ápolják. Kihallgatták ugyanakkor a baleset helyszínén lévő személyeket is, és körvonalazódni látszanak a baleset, illetve az azt követő önbíráskodás körülményei, de a nyomozás folytatódik.

Az eddigi nyomozás során kiderült, hogy a 37 éves motoros, aki vasárnap elgázolta az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt, elveszítette uralmát a járműve felett, majd lesodródott az úttestről. A motoron lévő szovátai férfi és sepsiszentgyörgyi utasa lerepültek a járműről, a férfi pedig ráesett egy 14 éves fiúra, aki könnyebben sérült. A jármű egy lakóház tetőszerkezetébe csapódott, a férfi meghalt. A baleset helyszínére érkező, ugyancsak Kézdivásárhely irányából közlekedő, szintén szovátai motoros segítséget akart nyújtani a balesetet szenvedőknek, de a baleset miatt összegyűlt lakók súlyosan bántalmazták.

A 44 éves nőt, aki a kislányt elgázoló motor utasa volt, jelenleg a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban ápolják. A 11 éves elgázolt kislányt pedig a Brassói Gyermekkórházban ápolják, állapota stabil, nincs életveszélyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?