Kelemen: Voiculescunak nem volt befolyása a kormánykoalícióra

A pénteken tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Dan Voiculescunak semmilyen befolyása nem volt a kormány munkájára; a politikus-üzletember által alapított Konzervatív Pártot (PC) az alakulat elnöke képviselte a koalíció vezetőinek tanácskozásain – jelentette ki szombaton Kelemen Hunor Kovásznán.

Az RMDSZ elnökét az újságírók a médiamágnás bebörtönzéséről kérdezték az újságírók. Kelemen a Voiculescura kiszabott ítéletet nem kívánta kommentálni. „A bíróság pereknek szerintem nem a sajtóban, hanem a vádemeléstől az ítélethozatalig a tárgyalóteremben kell lezajlaniuk” – jelentette ki a politikus, aki az igazságszolgáltatás felelősségének nevezte, hogy a bűnvádi perekről ne szivárogjanak ki a médiába a nyilvánosságra nem tartozó információk.

Kelemen nemmel válaszolt arra a kérdésre, miszerint veszélybe került-e a médiaszabadság azáltal, hogy a bíróság a Dan Voiculescu sajtótrösztje által bérelt ingatlant is elkobozza. A kérdés arra utalt, hogy a médiamágnás egyik televíziója, az Antena3 az ítélethirdetés óta azt hirdeti: veszélybe került az adó az ingatlan elkobzása miatt.

Kelemen Hunor korábban egy interjúban a román politika rákos daganatának nevezte Dan Voiculescut. Válaszul az üzletember etnikai terrorizmussal vádolta az RMDSZ elnökét. Az üzengetés oka az volt, hogy a parlamenti választások után Voiculescu volt az, aki megadályozta az RMDSZ kormányra lépését.

Az Antena3 újságírói csak azt hallgatják el, hogy az ingatlant jelenleg is bérelik, bérleti szerződésüket pedig az új tulajdonon – vagyis az állam – várhatóan meghosszabítja.

Kapcsolódók

Kimaradt?