Csíki RMDSZ: Kelemen Hunor maradjon miniszter

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete pénteken felkérte Kelemen Hunort, hogy továbbra is töltse be a kulturális miniszter és miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

Határozatban kérte fel az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Kelemen Hunor szövetségi elnököt, hogy továbbra is töltse be a kulturális miniszteri és a miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

A határozatot pénteken fogadta el a szervezet Területi Állandó Tanácsa, amelynek tagjai a területi elnök, az ügyvezető elnök, a Területi Küldöttek Tanácsának elnöke, a Csíki Nőszervezet elnöke, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke, valamint a térség parlamenti képviselői, szenátorai és európai parlamenti képviselői.

„Az elmúlt időszakban Kelemen Hunor szövetségi elnök miniszteri munkájával szervezetünk szakmailag és politikailag is egyetértett. A szövetségen belüli és más pártokkal való kapcsolataival továbbra is stabilitást tudna biztosítani a szövetség számára. Továbbá szükség van kormányzati szerepvállalására, annak érdekében, hogy a román kormány álláspontját módosítani tudjuk a Minority SafePack kisebbségvédelmi keretszabályozás luxemburgi pere kapcsán. Csík, Székelyföld és az egész erdélyi magyarság számára különösen fontos, hogy minél több olyan ember legyen jelen a kormányban, aki ismeri térségünk sajátosságait, a helyi gondokat, problémákat” – olvasható a határozatban. 

Mint ismert, Kelemen Hunor jelenleg is betölti a két kormánytisztséget, mivel az államfő még nem írta alá a felmentéséről szóló elnöki rendeletet. Traian Băsescu várhatóan nem is teszi meg ezt a lépést, amíg az RMDSZ nem javasol új jelöltet a posztokra.

Kapcsolódók

Kimaradt?