Új magyar aligazgatói állások a Bihar megyei iskolákban

Új magyar tanfelügyelőségi és aligazgatói állásokat kértek Bihar megyében, miután a  tanfelügyelőség augusztus 4-én elküldte a minisztériumnak a terveket - számolt be Szabó Ödön képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Mint mondta, a javaslatok elküldését megelőzte a törvényben előírt konzultáció, ennek nyomán négy új magyar aligazgatót nevezhetnek ki. Ők a révi líceumban, a belényesi általános iskolában és a tenkei iskolában, valamint a nagyváradi művészeti iskolában kaphatnak majd tisztséget. A szaktárca két héten belül dönthet a kinevezésekről.

Újdonság az, hogy a tanfelügyelőségen magyar szakember felelhet majd a magyar osztályokban oktató román nyelv és irodalomtanárokért - mondta az ügyvezető elnök. Egyes iskolákban sikeresen készítik fel a diákokat a különféle megmérettetésekre, fontos lenne, hogy ezek a tanárok tapasztalatokat cseréljenek, ismertessék egymással módszereiket azért, hogy hatékonyabbá váljon a román nyelv oktatása a magyar osztályokban megyeszerte. Emellett egy-egy fél állás a lesz a tantervért felelős tanfelügyelőnek, egy informatikusnak és egy munkatársnak a humán erőforrás osztályon is.

Ami a kinevezéseket illeti, hasznosabbnak tartaná, ha versenyvizsgát szerveznének egy-egy négyéves periódusra mind az igazgatóknak és aligazgatóknak, mind a tanfelügyelőknek. Ez hat éve nem történt meg, a tisztségeket egyéves kinevezéssel töltik be, ami menedzsmentterv kidolgozását sem teszi lehetővé.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?