Aktív időtöltés az Outward Bound Romania szervezésében

A virtuális világból a valódi világba hív augusztus 4-9. Között az a kenu- és biciklitábor, amelyet fiataloknak szervez Szovátán és Bözödújfaluban az Outward Bound Románia.

Aktív időtöltésre ösztönzi a résztvevőket a projekt, amelynek megvalósításához a Maros Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság támogatása is hozzájárult, és amelyen  idén 18 fiatal vesz részt. A tábor szervezői elsősorban az internet- és számítógépfüggőséget és az abból következő elidegenedést, a közösségi élet iránti passzivitást szeretnék megelőzni a foglalkozásaikkal, az aktív és egészséges szabadidővel, annak kihasználásával. Az élménytábor ráadásul új tapasztalatokkal  gazdagítja a fiatalokat.

A tábor során a résztvevők megélik a közös tevékenységek pozitív hatásait, tudatosítják annak fontosságát és kedvet kaphatnak arra, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el. A 18-as létszámú csoportot olyan fiatalok alkotják, akik különböző háttérrel rendelkeznek, magyar és roman családból származnak.

A tevékenységek, amelyekben részt vesznek, együttműködést, tervezést igényelnek, tele mozgással, nagyrészt a szabad ég alatt. A szórakozáson túl nagyon fontos a következtetések levonása is a tevékenységek után, így a fiataloknak lehetőségük van új személyes perspektívákat alkotni – mutatnak rá a szervezők.

Vízen és szárazföldön tesztelik határaikat: szárazföldön körülbelül 100 kilométeres távot tekernek le kerékpárral, a vízi tevékenységek során pedig kenuzásban és tutajozásban szerezhetnek tapasztalatot. Augusztus 5-én indul a biciklitúra a bözödújfalusi tó irányába, ahol háromnapos vízi tevékenység után újra kerékpárra szállnak és visszatérnek Szovátára, egy Bekecsen eltöltött éjszaka után.

Kapcsolódók

Kimaradt?