Az idegsebészek bíznak Schumacher felépülésében

Michael Schumacher családja két zágrábi idegsebészt keresett meg, hogy az ő módszerükkel próbálják talpra állítani a hétszeres világbajnokot – írja a borsonline.hu.

Európa számos országából naponta keresik meg lebénult, reményvesztett emberek a zágrábi Dubrava Kórház idegsebészeit, Darko Chudyt és Vedran Deletist, hogy az általuk kifejlesztett mikrochip segítségével újra mozogni, járni tudjanak.

A neves idegsebészek elmondták, hogy a családdal való megbeszélés értelmében közvetlenül az otthonába szállítás előtt kerül sor a műtétre, melyet már a horvátok végeznek el, s a Zágrábban kifejlesztett mikrochip agyba ültetésével próbálják majd elérni, hogy a világhírű német pilóta ismét beszélni kezdjen és mozogni tudjon – írja a Bors.

A neves idegsebész hozzátette, hogy sokat segít a helyzeten az, hogy az egykori versenyző szinte azonnal kórházba került, és azóta is a legjobb ellátásban részesül. Kifejtette, hogy szinte biztos benne, hogy fel fog gyógyulni Schumacher. A zágrábi orvos-kutató páros módszerét már Japánban is alkalmazzák. Az eljárás lényege az, hogy a beültetett mikrochip az agyba ültetve a sérült központokat stimulálja, és egy idő után újra működésre kényszeríti.

Mint ismert, a német legenda még december 29-én szenvedett síbalesetet, agyműtéten esett át a grenoble-i kórházban, s hónapokig mesterséges kómában feküdt. Jelenleg Lausanne-ban kezelik, s orvosai szerint egy hónap múlva már haza is térhet.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?