Hamarosan megkezdődhet az iPhone 6 gyártása

Az ázsiai Econimic Daily News értesülése szerint már a jövő héten elkezdődhet az iPhone 6 tömeggyártása, ami – ha az Apple valóban szeptemberben fogja bejelenteni új zászlóshajóját – egyáltalán nem meglepő. Ez persze csak a 4,7”-es változat lenne, az 5,5”-essel kissé más a helyzet.

A Foxconn és a Pegatron új munkavállalók felvételével készül a nagy rohamra, az előbbi 100 ezer extra munkavállalót, az utóbbi 10 ezret vár, sőt a Foxconn még drága robotokat is bevet a „nem túl kritikus” feladatokra.

Ami a megjelenést illeti, a 4,7”-es bemutatkozását szeptember harmadik hetére valószínűsítik. Az 5,5”-es változatról egy meglehetősen konzervatív forgatókönyvet is felvázolt Ming-Chi Kuo, a KGI Securuties elemzője, eszerint az is benne van a pakliban, hogy csak 2015-ben ismerhetjük meg a készüléket, de jó esetben is csak november végén indítja útjára az Apple. Mindebben szerepet játszhat az is, hogy a készülék különleges „in-cell” alapú kijelzője (az érintőpanelt az LCD panelbe integrálják – ezért lehet igen vékony a készülék) feladja a leckét a gyártóknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?