Online iratkozás a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre

Interneten keresztül is lehet iratkozni a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 2014-es felvételijére. Az egyetem vezetősége többnyelvű – román, magyar, angol, spanyol, olasz, német és francia – honlapon tájékoztat a lehetőségekről. Idén több helyet hirdetett meg a felsőoktatási intézmény, de a magyar helyek számát nem növelték

A felvételi július 23-25. között lesz: július 23-án az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti szakra, július 24 -25-én a Testnevelés és Sport, 25-én pedig az általános nővérképző, balneo-fiziko-kinetoterápia és rehabilitáció, táplálkozástan és dietetika, valamint a fogtechnika szakokra.

A felvételire való beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat, továbbá az összes szakok írásbeli vagy gyakorlati vizsgaidőpontját és helyét az egyetem honlapján hirdetik meg, a naprakész, hivatalos információk az egyetem honlapján érhetők el. Itt megtudható az is többek közt, hogy a 2014-es felvételi vizsgára jelentkezők, attól függetlenül, hogy mely szakra kívánnak iratkozni, legfeljebb két szakot választhatnak, egy beiratkozási dosszié összeállításával; a beiratkozási díjat valamennyi megjelölt szakra külön be kell fizetni. 

A felvételizők rangsorolása és a helyek elfoglalása az első választás (opció) szerint történik. A második választást csak a helyeknek az első opció alapján való betöltése után veszik figyelembe. Az 5-6 éves szakok írásbeli vizsgáin elért eredményt nem veszik figyelembe egy esetleges, 3-4 éves szakot célzó második opció esetében.  E szakokra a felvételi egy újabb írásbeli vizsgához kötött. 

A katonaorvosi szakra jelentkezők, egy dosszié összeállításával, és egy beiratkozási díj kifizetése mellett jelölhetnek meg opcióként egy második szakot.

Az intézmény honlapján megtekinthetőek a 2013-as bejutó vizsgaeredmények, ahogy az is, hogy miért érdemes a MOGYE-t választani. Ennél a menüpontnál 10 érvet sorakoztat fel a honlap szerkesztője, többek közt azt is, hogy multikulturális egyetem, majdnem 70 éves hagyományokkal az orvosi és gyógyszerészeti oktatásban.

Kapcsolódók

Kimaradt?