Ördög Nóra remegő hangon nyilatkozott

Ördög Nóra egy rádióinterjúban azt mondta, csakis az ő döntése volt, hogy 13 év után átigazol a TV2-höz. A döntés nem a pénzről szólt, hanem arról, hogy az RTL Klubon már egy ideje langyos vízben érezte magát – számolt be a hvg.hu.

Telefonos interjút készítettek a TV2-höz 13 év után átigazoló RTL-es műsorvezetővel, Ördög Nórával a Class FM reggeli műsörában csütörtökön. A 9 hónapos terhes műsorvezető megrendülten, többször remegő hangon nyilatkozott, amiért elnézést is kért. Azt mondta, nincs rejtegetnivalója ezzel kapcsolatban, ezért szeretné is elmondani, hogy történtek a dolgok.

Mint mondta, a TV2-től hetekkel korábban informálisan megkeresték, jelezve, hogy szívesen látnák. Kérték, hogy csak akkor üljenek le tárgyalni, ha Ördög Nóra egyáltalán el tud képzelni olyan helyzetet, amelyben elhagyja az RTL Klubot, ahol 13 éve a nullán kezdte a karrierjét. Ez után kezdett el arról gondolkodni, hogy váltana.

Megrekedtnek érezte magát

A műsorvezető már évek óta kissé megrekedtnek érezte magát az RTL-nél, és ebből a helyzetből csak ideig-óráig húzta ki az első szülése. A rádióműsorban azt mondta: egy ideje érezte már, hogy valamit változtatnia kell, "mert elfogytak azok az energiák, amiket egymásnak tudunk adni" az RTL-lel. Szerette volna visszahozni azt a 110 százalékot, amit korábban adott.

Az újabb terhességgel fontos döntési helyzet jött el - mondta Ördög Nóra. Többször egyeztetett időpontot Kolosi Péter programigazgatóval, de a találkozó végül nem kött létre. Így végül kizárólag a férjével egyeztetve, egyedül hozta meg a döntést, ami - hangsúlyozta - nem a pénzről szólt. Végiggondolta, tudna-e neki olyat kínálni az RTL, ami miatt ott maradna, de rájött, hogy nem.

Kolosi: Emberileg mélységesen csalódtam. A műsorban megszólalt Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója is, aki azt mondta, nem is kérdés, hogy Ördög Nórát hétvégi nagy műsorban tartották volna. Ha előre tudott volna a műsorvezető távozási szándékáról, az RTL mindent megtett volna, hogy megtartsa őt, hiszen egy műsorvezető akkor tud jó lenne, ha jól érzi magát.  "Hogy ezt a lehetőséget nem kaptan meg ennyi év után, ettől mélységesen csalódott lettem, és nemcsak én azt RTL Klubnál" - fogalmazott. Mint mondta, Ördög Nóra nem osztotta meg vele, hogy karriergondjai vannak. A távozás híre emberileg érinti őt a leginkább, szakmailag kevésbé, nem okoz szervezési gondot a következő hónapokra - mondta. "Nagyon-nagyon csalódott vagyok, és nem számítottam rá, hogy pont Ördög Nóra teszi ezt meg velünk" - fogalmazott.

Egy hétfő este hosszas megbeszélést folytatott a TV2-vel, ahol elvi igent mondott az ajánlatra, majd kedden besétált az RTL Klubba, és elmondta, hogy mit tervez - mondta Ördög Nóra. Akkor Kolosi Péternek azt mondta, hogy már nem tudna olyat ajánlani, ami miatt náluk maradna. Szerette volna egyeztetni a csatornával a kommunikációt, de addigra már késő volt, kiszivárgott a távozása híre. Ha előre felfedte volna a szándékát az RTL előtt, hosszú, terméketlen vívódásnak tette volna ki magát és a gyereket a hasában - mondta.

Arra a kérdésre, nem jutott-e eszébe, hogy a reklámadóval sújtott RTL jelenlegi helyzetében az ő távozása további presztízsveszteséget okozna, Ördög Nóra úgy válaszolt: de igen, eszébe jutott. Szerinte akik azzal támadják őt, hogy nehéz helyzetben lép le, azok túlértékelik a jelentőségét. "Nekem magamra és a családomra kell gondolnom" - fogalmazott. A beszélgetés végén azt mondta, nem szeretne langyos vízben maradni csak azért, mert nem volt elég tökös, hogy meghozzon egy döntést.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?