Pártok csaptak össze a második napon az EU Táborban

Az idei EU Tábor nem heverte ki még az európai parlamenti választásokat, a résztvevők ezért különböző pártokat alkotva mérettetik meg magukat a szombati választásokon. Szerdán és csütörtökön már komoly kampány folyt a választók kegyeiért, a maszol.ro munkatársát is megpróbálták elcsábítani.

Miután szerdán délután Porcsalmi Bálint kampánystratéga kellőképpen feltüzelte a választásokon induló nyolc párt tagjait, kemény kampány indult be a táborlakók, szervezők és újságírók kegyeiért. Zöldek, kigazdák, liberálisok, keresztények vagy éppen medvebarátok készítették a plakátokat és tartottak beszédeket, hogy Eutópia elnökét és saját elképzeléseiket minél érthetőbben és jobban bemutassák.

A gyakran unalomba fulladó előadások között valódi felfrissülést hoztak a csütörtök délelőtt elhangzó kampánybeszédek, amelyekből megtudtuk például, hogy ütik ugyan a zöldek a kisgazdákat, de jóban is szeretnének lenni velük, le is tépik a virágot, holott környezetvédők, de ezt csak jóindulatból teszik. A keresztény konzervatívok pappal "támadtak" és ingyen osztogatott cukorkával, de a szocik sem hagyták magukat, és ingyen sört ígértek.

A választás első fordulójára szombaton délelőtt, a második körre este kerül sor, addig tart a küzdelem, a viszály, a tábori lapban és rádióban olvaható és elhangzó kampányszövegek ismétlée.

Kapcsolódók

Kimaradt?