„30 éve nem láttunk ilyet” – új részlet derült ki az aradi robbantásos merényletről

1989 óta nem találkoztak Romániában azzal a módszerrel, amellyel Ioan Crişan aradi üzletember autóját májusban felrobbantották, mondta Lucian Bode belügyminiszter egy pénteki temesvári sajtótájékoztatón. A tárcavezető szerint az elmúlt 30 évben voltak hasonló, ám meghiúsított próbálkozások, a fő különbség az, hogy most a jármű belsejében helyezték el a pokolgépet, írja a Libertatea.ro.

Bode szerint Suceava és Neamț megyében, de Bukarestben is megkíséreltek robbantásos merényletet elkövetni 1989 után, ezek közül néhányat sikerült megakadályozni, más esetben az elkövetők magukat robbantották fel. A májusi aradi merénylethez hasonló helyzettel azonban nem találkoztak.

A belügyminiszter szerint a nyomozás során egyértelműen kiderült, hogy a robbanószerkezetet az auto belsejében helyezték el, és nem kívül, ahogy más alkalmakkor. Jelenleg nemzetközi szinten keresnek analógiákat erre a módszerre, hátha így sikerül leszűkíteni a gyanúsítottak körét és eljutni egy bizonyos bűnözői csoporthoz.

Ioan Crişan május 29-én hunyt el, miután az autója felrobbant. Az orvosi vizsgálat igazolta az üzletember személyazonosságát és azt is, hogy a robbanás után néhány másodperccel hunyt el. Az ügyészek előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés gyanújával nyomoznak az ügyben.

(Nyitóképen: a felrobbantott autó | Fotó: aradi ISU)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?