Megszólalt a belügyminiszter: az aradi merénylet egyedi eset, Románia biztonságos ország

Lucian Bode belügyminiszter szerint „elszigetelt esetnek” tekinthető szombati az aradi autórobbantás, amelyben egy helyi üzletember életét vesztette.

„Teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy egyedi esetről van szó. Románia biztonságos ország. Megtaláljuk a vétkeseket és bíróság elé fogjuk állítani őket" – jelentette ki a tárcavezető.

A miniszter szerint a hatóságok minden nyomot megvizsgálnak, az áldozat minden esetleges üzleti és személyes konfliktusához köthető variánst számba vesznek. Hozzátette, a román rendőrség legjobb szakembereit küldték ki szombaton a helyszínre, a nyomozást a főügyészség vette át, és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), valamint a védelmi minisztérium munkatársai is segítenek a munkában. Szombaton és vasárnap lezajlott a helyszínelés, az autó maradványait elszállították és tovább vizsgálják.A merénylet helyszíne | Fotó: katasztrófavédelmi felügyelőség

Bode elmondta, hogy kihallgattak több tanút, családtagokat, az üzletember cégének alkalmazottait, barátait, közeli ismerőseit, és zajlik a térfigyelő kamerák felvételeinek vizsgálata.

Mint köztudott, szombat reggel felrobbant egy autó egy aradi szupermarket parkolójában. A járműben Ioan Crişan helyi üzletember holttestét találták meg a tűzoltók. Az ügyben gyilkosság miatt folytat nyomozást a főügyészség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?