Ingyenes programmal védhető a Windows

A felhasználók is tehetnek azért, hogy a Windows operációs rendszerük kevésbé legyen sebezhető. Ennek egyik egyszerű eszköze lehet a SecPod Saner nevű program, amelyik megvizsgálja az elavult szoftvereket, kikutatja a rendszer sebezhetőségeit (ami bizony egyértelmű kapcsolatban van a frissítés hiányával), és a frissítésre, javításra is vállalkozik – írja a hvg.hu.

A program innen tölthető le (Saner Personal), és az exe fájlra kattintva telepíthető. Az indításához aktiválni kell, ehhez pedig szükségünk lesz egy kódra. Hogy ezt megkapjuk, kattintsunk a Get it here feliratra, majd adjuk meg az e-mail-címünket, oldjunk meg egy captchát, és már érkezik is levelesládánkba egy link, amelyik felvisz arra az oldalra, ahonnan letölthető az aktiváló kód. A program használata ezután egy évig ingyenes.

Most már tényleg elindíthatjuk a programot, amelyben a Scan lehetőségnél lévő nyílra kattintva kezdeményezhetjük rendszerünk vizsgálatát, azonban legyünk türelemmel, ez egy kis ideig el fog tartani. Előbb-utóbb azonban megjelenik az eredmény, és a sebezhetőségeket akár egyenként, akár az All gombra kattintva egyszerre is orvosolhatjuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?