Ezt azonnal telepítse, ha Windows XP fut a gépén

Úgy tűnik, hiába volt a Windows XP támogatásának megszüntetése körül csapott hivatalos kampány, még egyszer hajlandó a Microsoft arra, hogy közzétegyen egy hibajavítást.

Az egy hete felfedezett szoftverhibát kihasználó támadók az Internet Exploreren át átvehetik az irányítást a számítógép felett, minden jogosultságot megszerezhetnek távolról, amellyel a gép előtt éppen ülő felhasználó rendelkezik.

A Microsoft április 9-én zárta le a 13 éves Windows XP támogatását, ami elviekben azt jelenti, hogy az azután felfedezett hibák örökre javítás nélkül maradnak. A cég most úgy látja: a mostani, komoly hiba felfedezése még nagyon közel volt a támogatás lezárásához, ezért ehhez még mégis kiadják a hibajavítást.

A frissítés már elérhető, a Vezérlőpult Windows Update pontjában van lehetőség telepítésére.

Érdekesség, hogy a Windows XP támogatásának lezárása ellenére a Microsoft továbbra is elkészíti a hibajavításokat, de azokat csak a milliókat fizető, szűk kör számára teszik elérhetővé.

Bár a Microsoft most engedékenynek bizonyult, nagy valószínűséggel túl sok ilyen kivétel nem lesz, így továbbra is tanácsos új Windowsra, vagy az XP-hez hasonló felületű, ingyenes alternatívára váltani.

Kapcsolódók

Kimaradt?