Az RMDSZ Nőszervezete az EPP Nőszervezetének tagjává vált

Az Európai Néppárt Nőszervezetének tegnapi, brüsszeli vezetőtestületi ülésén az RMDSZ nőszervezetének tagkérelmét pozitívan bírálták el. Az RMDSZ Nőszervezete a tavalyi év végén kérelmezte felvételét, amelyet ez év márciusában a Néppárt Nőszervezetének ügyvezető testülete kedvezően véleményezett és elfogadásra javasolta a hétfőn ülésező vezetőtestületnek.

Az Európai Néppárt Nőszervezete 34 államból több mint negyven nőszervezetet tömörít és a néppárti család politikai ideológiája mentén biztosít keretet azon érdekképviseleti tevékenységeknek, amelyek a nők esélyegyenlőségét, a döntéshozatalban való részvételi arány növelését, a nemek szerinti fizetésbeli különbségek csökkentését hivatott elősegíteni.

Doris Pack, az EPP Nőszervezetének elnöke terjesztette elő a tagfelvételi kérelmet, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a romániai magyarságot képviselő RMDSZ tagja az Európai Néppartnak, és jelentős szerepet játszott Románia EU-tagállammá válását megelőző tárgyalásokban, a felkészülési folyamatokban, majd a csatlakozási és ezt követően a jogrend EU-normákhoz való alakításának folyamatában.

Az egyhangú tagfelvételi döntés után, Biró Rozália elnök szólt a Vezetőtestület tagjaihoz, megköszönve befogadó szavazatukat. ,,Nőszervezetünk életében új fejezetet, új lehetőségeket jelent e nagy családhoz való tartozás. Részben az Önök által elért eredmények, melyeket, mint lehetőségeket értelmezünk, részben a hazai, romániai magyarokat képviselő munkásságból adódó tapasztalatok fogják a továbbiakban irányítani cselekedeteinket és minden pozitív példát, amelyet megismerünk, tevékenységünk hatékonyságának növelése érdekében fogunk felhasználni. Bízom abban, hogy eredményes kampány után, erős európai néppárti képviselet és ezen belül jelentős számú hölgy képviselő folytathatja majd munkáját és a közügyeink megfelelő képviseletét az EP-ben” – hangzott el az egyhangú tagfelvételi döntés után, Biró Rozália elnök beszédében.

Kapcsolódók

Kimaradt?