Az EPP Nőszervezetének tagja lesz az RMDSZ Nőszervezete

Tagjai sorába fogadja az RMDSZ Nőszervezetét az Európai Néppárt Nőszervezete. Ezt az Európai Néppárt (EPP) Dublinban zajló kongresszusán közölte Doris Pack, az EPP Nőszervezetének elnöke. A politikai döntést április 8-án, közgyűlés keretében erősítik meg.

 „Egy olyan európai család része lettünk, amely révén sokkal hatékonyabban tudjuk képviselni az erdélyi magyar nők érdekeit. Az EPP Nőszervezete egy komoly nemzetközi befolyással bíró hálózat, amely céljaink megvalósítását segíti majd képzések, csereprogramok és más együttműködési lehetőségek megteremtése által. Így sokkal hatékonyabbak leszünk, több jól felkészült hölgy fog szerepet vállalni az Erdélyi közéletben” – nyilatkozta Dublinban Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének EP- képviselőjelöltje.

 A találkozó során Doris Pack a következő hónapok tevékenységéről is tájékoztatta a jelenlevőket. Elmondása szerint, az Európai Néppárt Nőszervezete a közelgő európai parlamenti választási kampányban folyamatosan együtt fog dolgozni tagszervezeteivel, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban segíteni tudja a női jelöltek munkáját.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?