Ismét elhalasztották a Mikó-per érdemi tárgyalását

FRISSÍTÉS: Május 29-re halasztotta a Mikó-ügy fellebbviteli tárgyalását a ploiesti-i táblabíróság szerdán, miután nem sikerült szabályosan beidéznie az ügy egyik vádlottját, Marosán Tamást, a református egyház volt jogtanácsosát - közölte az MTI-vel Georgiana Petrisor, a bíróság szóvivője.

Az ügy egyik vádlottja, Markó Attila a maszol.ro-nak elmondta: ügyvédje saját nevében kért halasztást, ugyanis szerdán, a legfelsőbb bíróságon zajlott egy másik pere. Mivel az egyik ügyvéd halasztást kért, a többi vádlott ügyvédje sem volt jelen szerdán a ploieşti-i táblabíróságon.

Mint arról beszámoltunk az eddigi tárgyalásokat azért halasztották, mert nem sikerült beidézni az egyik vádlottat, Marosán Tamást, aki egy ideje Magyarországon tartózkodik. Úgy tudjuk a mostani tárgyalásra azonban már ő is megkapta az idézését.

A Mikó-per vádlottainak ügyvédei korábban jelezték, hogy amint elkezdődik az érdemi tárgyalás újabb bizonyítékok figyelembe vételét kérik a bíróságtól, a február elsején hatályba lépett új büntető eljárási jogszabályokra hivatkozva.

Mint ismert, a buzăui bíróság alapfokon azt állapította meg, hogy jogtalanul szolgáltatták vissza a Székely Mikó Kollégium épületét az Erdélyi Református Egyházkerületnek, ezért alapfokon három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Markó Attilára és Marosán Tamásra, míg Silviu Clim, az igazságügy minisztérium volt jogtanácsosa három év felfüggesztettet kapott. A vádlottak fellebbeztek, így a ploieşti-u táblabíróságnak kell meghoznia a végső ítéletet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?