Nem pirosbetűs ünnep április 1., de szeretjük

„Április elsején soha nem hagytam magam becsapni a kollegáim, vagy barátaim által, sokkal inkább a saját magam átverésének lettem az áldozata, ugyanis bármit mondtak, nem hittem el. Arra gondoltam, hogy április elseje van, biztos bolondját járatják velem, így aztán azt sem hittem el, ami igaz volt” – mondja a maszol.ro munkatársa, Sebestyén Mihály.

Olvasónkat, Szabó Saroltát április elsejére jegyezték volna elő orvosi kivizsgálásra, de kérte, hogy egy-két nappal halasszák, mert nem bízik ebben a napban. „Kicsit babonás vagyok, nem tudom, hogy bízhatok-e, vagy sem, elhihetem-e az eredményeket, ha április elsején vesznek tőlem vért - így inkább másik napot kértem” – magyarázta a nyugdíjas könyvelő, aki régebb családjában és munkahelyén is jelentőséget adott e napnak, kisebb viccel, tréfával tette „színesebbé” április első napját.

Bár nem egy pirosbetűs ünnep a naptárban április elseje, de arra mindenképpen kitűnő lehetőség, hogy egy kicsit kizökkentsen a szürke hétköznapok rutinjából, jókedvre derítsen, mosolyt csaljon az arcunkra – állítják a pszichológusok. A viccelődésre, a finom tréfálkozásra szüksége van az embereknek, természetesen arra kell törekedni ilyenkor, hogy egymást ne sértsük meg.

Rákóczi Kinga és Kádár Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai reggeli műsorukban több mint negyven sms-t fogadtak a „bolondok napjának” szánt másfél órában, de a telefonhívások és facebook-bejegyzések is a tréfálkozáshoz kapcsolódtak.

A legjobbat díjazták is: „Értesítjük tisztelt ügyfelünket, hogy követjük. Ön most egy sms-t kapott” – így sorsolta ki a két műsorvezetőből és műszaki munkatársból álló zsűri a legviccesebbnek járó díjat. A hallgatók bekapcsolódása mellett azokból a bakikból is válogattak a szerkesztők, amelyeket a rádió munkatársai, illetve riportalanyai követtek el az adások során.

 

Kimaradt?