Gyergyószentmiklós csatlakozik Böjte Csaba Tündérkert programjához

A plébániák nem, de az önkormányzat csatlakozik a Böjte Csaba által meghirdetett Tündérkert-programhoz.

Tegyük Tündérkertté szülőföldünket,Gyergyószentmiklóst! címszó alatt buzdítja a lakosságot Gyergyószentmiklós Önkormányzata a facsemeték elültetésére. Ennek érdekében az önkormányzat száz darab  gyümölcsfa-csemetét adományoz gyergyószentmiklósi lakhellyel rendelkező magánszemélyeknek, akik vállalják, hogy első termésükből az árvák részére is visznek kóstolót.

„A fa a fejlődés, a megmaradás, a közösségi jövő szimbóluma, amely érett, zamatos gyümölcsöket terem majd a családok, gyermekek, a közösség számára”, szól a polgármesteri hivatal sajtóközleménye.

Az alma-, körte-, meggy- és szilvacsemetéket a városi zöldségpiac bejáratánál pénteken 16 és 18 óra között vehetik át azok a lakók, akik csatlakoznának a programhoz. Az igénylőket érkezési sorrendben szolgálják ki és amennyiben nem sikerül minden csemetének gazdát találni, szombaton is lehet jelentkezni, szintén a városi piac bejáratánál.

Ugyanakkor köztéri faültetést is szervez az önkormányzat, melyre a Föld Napja alkalmával kerül sor: száz darab sorfacsemetét ültetnek el a köztereken az önkormányzat alkalmazottai, a lakosság és a zöld szervezetek bevonásával. 

Kapcsolódók

Kimaradt?