Visszaadták a hatóságok a Négy Mancs kutyáinak egy részét

Hétfőn délután a Bukarest melletti bragadirui sintértelep vezetői a média nyomására visszaadtak a Négy Mancsnak 17-et az állami sintérvállalat által illegálisan elvett 18 állat közül. A sintértelep előtt az állatvédők és a média képviselői akkor már órák óta várakoztak az állatok visszaadására.

A kutyák nagyon meg voltak rémülve, néhány állaton brutális bánásmódra utaló sérülések voltak. Egy szukának a hollétéről továbbra sincs semmilyen információ. A hatóságok által megrongált kifutókból eltűnt kutyáknak a többsége azóta magától visszatért a Négy Mancs klinikájára. Az állami sintérek támadása miatt összesen nyolc kutya vesztette életét.

„Örülünk, hogy a média támogatásának köszönhetően 17 kutyát meg tudtunk menteni” - mondta Gabriel Păun, a Négy Mancs nemzetközi kampányigazgatója és hozzátette, fogalmuk sincs, hogy ezalatt máshol, titokban hány állatot kínoznak és gyilkolnak le zavartalanul.

Múlt pénteken az állami sintérszervezet, az ASPA a Négy Mancs állatklinikájáról és menhelyéről illegálisan és brutális módon elszállított 18 állatot, melyek a bragadirui sintértelepre kerültek. A Négy Mancs az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

A Négy Mancs a 17-ből 9 állatot átszállított a bukaresti Speranța  partnermenhelyre. A többi 8, csupán ivartalanítás céljából a Négy Mancs gondozásában lévő kutyát a szervezet visszaadta az eredeti tulajdonosoknak. „Ezeket a kutyákat kétszer kellett megmentenünk” - mondta Păun. „Egyszer az utcáról, ahol szörnyű körülmények között, állatkínzók által fenyegetve éltek, és még egyszer a hatóságok kínzásaitól. Hihetetlen, hogy rövid életükben mennyi szenvedést kell kiállniuk. Reméljük, hogy a Speranța menhelyen lévő kilenc kutya rövidesen szintén szerető gazdára talál. Minden kutya ivartalanítva és oltva van, elláttuk őket a kötelező azonosító chippel. Amint felépültek a sebeikből, készen állnak az örökbefogadásra.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?