Ügyészség: kalapáccsal verte agyon fiát a besztercei pap

Nyolc hónappal a Szatmár megyei Balotafaluban, Remetemezőn felfedezett kettős gyilkosság elkövetése után a Szatmár Megyei Törvényszéki Ügyészség lezárta a nyomozást: vizsgálatuk eredménye szerint „minden kétséget kizáróan" Traian Adrian Blaga előbb megölte fiát, majd magával is végzett – számolt be a szatmar.ro szerdán.

Az üggyel kapcsolatban kibocsátott közlemény szerint „minden kétséget kizáróan" bebizonyosodott, hogy nem rablógyilkosság és nem kettős gyilkosság történt, hanem a 39 éves besztercei Blaga Adrian Traian előbb megölte 9 éves fiát, Timoteit, majd lángra gyújtotta a Volkswagen Transportert, amelyben utaztak, végül önmagával is végzett. A kiégett kisbuszt egy balotafalui gazda fedezte fel, miközben kaszálóját vette szemügyre.

Az ügyészség március 10-én zárta le hivatalosan a nyomozást és március 12-én hozta azt nyilvánosságra. A közlemény szerint a két holttesten semmiféle önvédelemre utaló jelet nem találtak, ráadásul a testeken és a körülötte található tárgyakon elvégzett DNS-vizsgálatok sem mutattak ki semmilyen más személy jelenlétére utaló jelet.

Ilyen körülmények között az ügyészség arra a következtetésre jutott, hogy Traian Adrian Blaga egy kalapáccsal többször is fejbevágta fiát és egy macsétával is megsebesítette. Ezt követően a pünkösdi-karizmatikus mozgalom pásztora szétlocsolta az autóban a korábban Szászfenesen vásárolt gázolajat - ezt a benzinkút térfigyelő kamerája bizonyítja - és begyújtotta azt. Ez magyarázza, hogy csak az ő tüdejében és légcsövében találtak füstnyomokat. A férfi ezt követően saját magát is fejbe ütötte, majd nyakát megsebesítette a macsétával. Ezek a sebek, illetve füst- és szénmonoxidmérgezés okozták a halálát.

Arra, hogy az apa miért vetemedhetett erre a szörnyű tettre, nem részletezte az ügyészség. Úgy az országos, mint a besztercei és a szatmári sajtó értesülései szerint Blaga Adrian Traian komoly adósságot halmozott fel: mintegy hétezer eurót.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?