Egy apát és a fiát gyilkolták meg brutálisan Remetemezőn

Kettős gyilkosság elkövetéséről értesít a szerdai Szatmári Friss Újság. Kedden késő délután apa és fia holttestére bukkantak egy kiégett kisbuszban a Szatmár megyei Remetemezőn. A szatmári nyomozóknak bukaresti kollégáik segítenek a kettős gyilkosság kivizsgálásában.

A lap szerint augusztus 6-án késő délután értesítették a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőséget arról, hogy Remetemezőn egy kiégett és elhagyatott haszongépjárműre bukkantak. A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy a jármű hátsó ülése alatt két férfi holtteste található.

A rendőrség legutóbbi információiból kiderül, hogy a felgyújtott gépjármű Beszterce-Naszód megyében volt forgalomba íratva. Az áldozat egy 39 éves férfi és 9 éves fia, a fejükön, illetve nyakukon több sérülés nyoma is felfedezhető.

A gyilkosság elkövetője feltételezhetően el akarta tüntetni tettének nyomát a jármű felgyújtásával, azonban a kisbusznak csak az eleje égett ki. Az Országos Rendőrfőfelügyelőség (IGPR) szakértői nyomozócsoportot küldött Szatmár megyébe, hogy a két személy halálának körülményeit alaposan kivizsgálják, mivel feltételezhetően kettős gyilkosság történt.

A szatmar.ro értesülései szerint a 39 éves A. T. Blaga a pünkösdi-karizmatikus mozgalom pásztora volt Beszterce-Naszód megyében. Birkózó fia alig 9 éves volt, és többször is edzett a CS Satu Mare - Cetate Ardud klub tagjaival. A jelek szerint apa és fia még hétfőn indult el otthonról. A feleség kedden kezdett pánikolni, mivel folyamatosan nem tudta őket elérni telefonon. A meg nem erősített hírek szerint a férfi egy fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó gyermekotthon igazgatója, és táborozási lehetőséget keresett Szatmár megyében.

Kimaradt?