Hírtévés szalagcímekkel döfködik a liberálisok az RMDSZ-t

„A liberálisok így döfködik az RMDSZ-t” – jelentette ki csütörtökön a maszol.ro-nak Boda József arról, hogy a Realitatea Tv hírtelevízióban magyarul jelentek meg szerdán este a szalagcímei az RMDSZ kormányra készülését elemző vitaműsornak.

A Bukarestben élő – egyébként szilágysági magyar – politikai elemző a műsor egyik meghívottja volt, és a szerkesztők eljárását nem tartotta jó poénnak. „A reklámszünetben mondtam is az adás szerkesztőinek: legalább végeztek volna jó munkát, használtak volna ékezeteket is a magyar szövegben” – számolt be Boda, arra utalva, hogy a feliratok gyatra magyarsággal (vélhetően Google-fordítással)  jelentek meg.

Az elemző úgy véli: a történtek hátterében Rareș Bogdan, a Realitatea Tv műsorvezetője áll, akit Claudiu Săftoiu lemondása után a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a köztelevízió (TVR) élére jelölt. Emlékeztetett arra is, hogy a hírtelevízió egyik részvényese Cosmin Gușă, Crin Antonescu liberális pártelnök politikai tanácsadója.

Boda emlékeztettt arra is, hogy közvetlenül a 2012-es választások után éppen Crin Antonescu (és Dan Voiculescu) ellenkezésén bukott el az RMDSZ kormányra lépése. „Várhatóan a liberálisok most ellenzékből mindent alkalmat megragadnak majd, hogy a magyarok kormányra kerülése miatt is támadják Victor Ponta miniszterelnököt” – mondta az elemző.

Kapcsolódók

Kimaradt?