Fizetni kell a harmadik nekifutást az érettséginek

A 2014-es érettségire beiratkozó, korábbi években végzett diákok vizsgáztatása nem lesz ingyenes azok számára, akiknek eddig már kétszer nem sikerült átmenni a záróvizsgán. Remus Pricopie oktatási miniszter kedden hozta nyilvánosságra az idei érettségivel kapcsolatos pontosításokat, tudnivalókat.

Ennek értelmében 230 lejt kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik már kétszer elbukták az érettségit, és harmadszor is beiratkoznának a középiskolai záróvizsgára. Ám a szóban forgó diákoknak lehetőségük van elismertetni a vizsgáztató bizottsággal a korábbi megmérettetéseken szerzett sikeres osztályzatokat, így csak azokból a tantárgyakból fognak vizsgázni, amelyekből korábban elbuktak, és csak ezeknek a vizsgáknak a költségét kell majd kifizetni.

A vizsgaköltségekért fizetendő összeget minden esetben személyre szabottan számítja ki a megyei tanfelügyelőség, figyelembe véve a tantárgyak számát és a vizsgáztató központ költségeit. Idén a nyári érettségi vizsgák június 10. és július 7. között zajlanak.

Kimaradt?