Háromszéken is szünetel a tanítás hétfőn a havazás miatt

A kormány döntése értelmében hétfőn szünetel a tanítás azokban a megyékben, amelyekben sárga vagy narancssárga jelzésű hóriadó van érvényben. Keresztély Irma Kovászna megyei főtanfelügyelő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt január 27-én, hétfőn felfüggesztik az oktatást a háromszéki óvodákban és iskolákban egyaránt. 

Ha a kényszerszünet ellenére a tanintézményekben mégis jelentkeznek gyerekek, mindenhol megoldják a felügyeletüket. A tanítási kényszerszünet csak hétfőre vonatkozik, mondta Keresztély Irma.

A kormány vasárnap délután döntötte el, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt tanítási szünetet rendel el Bukarestben, illetve további 26 megyében. Az érintett megyék: Argeş, Bákó, Botoşani, Brassó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea és Vrancea.           

A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint téli viszonyok között, de járhatóak az utak. A hatóságok a 7,5 tonnánál nagyobb járművek esetében súlykorlátozást vezettek be a 10-es számú megyei úton, Brassó és Buzău között. Vasárnap délután 15.30-kor lezárták az Ozsdola és a Vrancea megyei Tulnici közti utat, mivel a szomszédos megyében elakadt a közlekedés. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?