Sorra zárják le az utakat a hó miatt Romániában

Lezárták szombat reggel az Bukarestet Pitești-tel összekötő A1-es autópályát, illetve a D22-es jelzésű országút Râmnicu Sărat és Bolda közötti 30 km-es szakaszát a hóviharok miatt – számoltak be a hírtelevíziók. További útlezárások is várhatók, ugyanis Románia 26 megyéjében folyamatosan esik a hó.

Jelenleg 10 megyében narancssárga, 16 megyében pedig sárga jelzésű hóriadó van érvényben. A helyenként viharos erejű szél hóviharrá változtatja a havazást, az ország több régiójában nagyon rosszak emiatt a látási viszonyok a közutakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elkészítette a hóréteg vastagságának térképét, az adatok a szombat reggeli viszonyokat tükrözik. Eszerint a Déli-Kárpátok bizonyos részein a fél métert is meghaladja a hóréteg vastagsága. Az országos útkezelő társaság (CNADNR) arra a kéri a gépkocsivezetőket, hogy ha lehet, ne induljanak útnak.

Frissítés: Az A2-es autópálya egy szakaszát is lezárták szombaton. A meteorológiai szolgálat 18 megyére terjesztette ki a narancssárga jelzésű hóriadót: 

Kimaradt?