Mégsem lesz kulturális miniszter Gigel Știrbu?

Nem nevezi ki kulturális miniszternek a kormányfő a liberálisok jelöltjét, Gigel Știrbu képviselőt. Ezt az információt maga a jelölt osztotta a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik alelnökével.

Paul Stănescu szombaton a Gândulnak arról számolt be, hogy gratulált telefonon Gigel Știrbunak a várható miniszteri kinevezéséért. A jelölt azonban a gratulációkat elhárította, mondván: Victor Ponta kormányfő nem ért egyet a kinevezésével.

Știrbu jelöléséről pénteken döntött a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége, miután egy kínos kijelentése miatt Daniel Barbu kulturális miniszter lemondott tisztségéről. A poszt várományosát azonban máris bírálatok kereszttüzébe került.

Jelöléséről arrogánsan azt mondta: nem kell két Nobel-díj ahhoz, hogy a minisztériumot vezesse. A román sajtó emlékeztetett arra, hogy Știrbu korábban olyan törvénymódosítást kezdeményezett, amely bocsánatos bűnnek tekintené a „balesetszerűen” elkövetett plágiumot.

Victor Ponta miniszterelnök szombat este a Mediafaxnak azt mondta: hétfőn tárgyal a jelölttel, és utána dönt az esetleges kinevezéséről.

Kapcsolódók

Kimaradt?