Tamás Sándorék kiállnak az őrizetbe vett polgármester mellett

A háromszéki RMDSZ kiáll a rendőrveréssel vádolt bölöni polgármester mellett. Tamás Sándor, a szövetség Kovászna megyei elnöke lapunknak küldött közleményében rámutat: döbbenettel vette tudomásul, hogy szerdán a Közrendészeti Hatóság bölöni ülése után történt események atrocitásba fulladtak.

Mint ismert Sikó Imre, bölöni polgármestert, testvérét a közbirtokosság elnökét és egy fiatal helyi tanácsost csütörtökön 24 órás őrizetbe vettek hatóság elleni erőszak vádjával.

A történtek kapcsán Tamás Sándor háromszéki tanácselnök pénteken levélben fordult Radu Stroe belügyminiszterhez, Bokor Tóth Orsolya Kovászna megyei főügyészhez, Ion Popa, háromszéki rendőrparancsnokhoz és Sabin Calinichoz, a Megyei Közrendészeti Hatóság (ATOP) elnökéhez. Kérte, hogy vizsgálják ki az atrocitás előzményeit is.

Tamás Sándor leszögezi: a sokéves tapasztalat azt mutatta, hogy Bölön község a rendkívül bonyolult etnikai összetétele ellenére (45,68% roma, 35,82% magyar és 13,68% román) Sikó Imre polgármester tíz éves községvezetői munkája eredményes volt. A 2.859 lélekszámú közösség bizalmát és támogatását élvezi évek óta.

"Úgy gondolom, a szerdai történetnek hosszabb előzménye van, ezért is fordultam a hatóságokhoz, hogy azt is vizsgálják ki a nyomozás során. Kiállunk Sikó Imre és társai mellett, arra kérünk minden bölöni lakost, hogy félelem nélkül segítse információkkal az ügy tisztázását" - nyilatkozta Tamás Sándor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?