banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nem tartja kizártnak Ponta elnökjelöltségét Crin Antonescu

Nem zárja ki Victor Ponta államelnöki tisztségre jelölését Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt elnöke szerint azonban a kormányfő jelölése a Szociál-Liberális Szövetség (USL) végét jelentené.

A politikus arra a kérdésre válaszolt, hogy mi történik a kormányszövetséggel, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) Victor Pontát indítja elnökjelöltnek. Antonescu elmondta: a PSD és PNL-ből álló szövetségen belül jelenleg a korábban ismertetett megállapodás van érvényben, mely szerint a liberális elnök lesz az államfőjelölt. „Egy év alatt azonban sok minden történhet a politikában, nincs kizárva Ponta indulása sem – mondta – ez esetben azonban már nem beszélhetünk a két párt közötti szövetségről.”

Crin Antonescu azt is elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy az elnökválasztásokig sor kerülhet a korábban tervezetet alkotmánymódosításra, jelenleg ugyanis 50 százalékos részvétel szükséges a referendum érvényességáhez, miközben a lakosság szavazási kedve alacsony. Ezért vélhetően megvárják a csökkentett küszöböt előíró népszavazási törvény alkalmazását.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?