18 megye 125 településén és Bukarestben okozott károkat a rossz időjárás

A belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) arról tájékoztatott vasárnap este, hogy a rendkívül rossz időjárás 18 megye 125 településén és Bukarestben okozott károkat.

A DSU szerint Argeş, Brăila, Brassó, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Dolj, Galac, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui és Vrancea megyei településekről, illetve a fővárosról van szó. 410 hóban elakadt gépkocsit, és az ezekben ülő mintegy 600 személyt kell kimenteniük a katasztrófavédelmi erőknek, emellett 222, a hóvihar által kidöntött fát és egy villanyoszlopot kell eltávolítaniuk az utakról. A viharos szél és a kidőlő fák hét ingatlanban és 51 gépkocsiban tettek kárt.

A katasztrófavédelmi főosztály tájékoztatása szerint jelenleg a több meteorológiai riasztás van még érvényben.

Egy elsőfokú szélriasztás vasárnap este 8 óráig érvényes Bákó, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Kolozs, Călăraşi, Kovászna, Dolj, Giurgiu, Hargita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maros, Neamţ, Olt, Szeben, Suceava, Teleorman megyében és Bukarestben.

Egy narancssárga hóviharriasztás szintén este 8 óráig érvényes Fehér, Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megyében.

A havazás és hóviharok miatt 12 megye (Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Galac, Hargita, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea és Vrancea) 409 településén voltak vagy vannak továbbra is gondok az áramellátással, összesen 314.426 fogyasztó érintett - számolt még be a DSU.

Országos szinten a belügyminisztériumi struktúrák összesen több mint 10.000 munkatársa teljesít jelenleg szolgálatot mintegy ötezer intervenciós járművel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?