Elkezdték nyomtatni az egészségügyi kártyákat

Elkezdik az egészségügyi kártyák nyomtatását – közölte Cristian Buşoi, az Országos Egészségügyi Pénztár vezetője. Az első kártyák Beszterce-Naszód megyébe jutnak el, majd Arad és Argeş megye következik. Buşoi szerint 2014-ben várhatóan az egész ország területén sikerül szétosztani az egészségügyi kártyákat.

Az Országos Nyomdavállalat eddig az említett a három megyére szerződött le az egészségbiztosítóval, a kormány szeptember közepén dönt arról, hogy a továbbiakban milyen ritmusban és hol nyomtatják ki a szükséges kártyamennyiséget. Buşoi elmondta, a nyomdának 7 és fél millió darabot kell kinyomtatnia – ebben a ritmusban pedig jövő év derekán már minden adófizető kézhez kaphatja egészségügyi kártyáját.

Azt még mindig nem tudnia, hogyan oldják meg a kártyák kiosztását – mondta Buşoi. Tájékoztatása szerint erről is a kormánynak kell döntenie szeptemberben. Korábban Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter kijelentette, a lehető legrosszabb megoldás kártyák kiosztását a háziorvosokra bízni, valószínűleg "összetett megoldást" keresnek.

A háziorvosok több ízben tiltakoztak már az ellen, hogy az egészségbiztosító rájuk sózza a kártyák adatfeltöltését és kiosztását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?