Nem volt nehéz a román írásbeli vizsga a pótérettségin

Könnyebbnek túnt a román írásbeli a pótérettségin, mint a nyáron. Maros megyében viszont puskázás miatt két diákot zártak ki a hétfői román érettségi vizsgáról – tudtuk meg Illés Ildikótól. A Maros megyei főtanfelügyelő helyettes a maszol.ro-nak elmondta, egy diákot a marosvásárhelyi faipari iskolaközpontban és egyet a szászrégeni vizsgaközpontban zártak ki, mivel másolni próbáltak az írásbeli vizsgán.

A főtanfelügyelő helyettes érdeklődésünkre azt is elmondta, a megyében összesen 1476 diák iratkozott be a román pótérettségire, közülük 260 tanuló nem jelent meg, „valószínűleg azért, mert nem készült fel a vizsgára” – mondta Illés.

„A vizsga könnyebbnek tűnik, mint a nyári, de ez valószínűleg azért van így, mert erre sokkal többet tanultunk, jobban felkészültünk” – mondták az általunk megkérdezett diákok. Ezzel Sz.A. tanár is egyetértett, aki szerint most jobb jegyet fognak kapni azok a diákok, akik, ha átmentek volna a nyári megmérettetésen, akkor is épp csak a leggyengébb jegyekkel sikerült volna átcsúszniuk valahogy. 

Kolozs megyében 1287 diák iratkozott be a pótérettségi román nyelv és irodalom írásbeli próbájára, 179-en nem jelentek meg a vizsgán, egy dési diákot pedig puskázás miatt kizártak a hétfői vizsgáról.  

Kimaradt?